clause-2546124_1280

Ingyenes jogsegély-szolgáltatás indul az áldozatsegítő program keretében

Már februárban elindul az önkormányzat ingyenes jogsegély-szolgáltatása, amelynek keretében havonta egy alkalommal fogadják szakemberek azokat, akik erőszak, bántalmazás áldozatává váltak, és jogi segítségre van szükségük.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében Turgonyi Dániel alpolgármester nemrég megállapodást írt alá a NANE Egyesülettel – a szerződés értelmében az önkormányzat és az egyesület hosszú távra köteleződik el egymás mellett a kerületi áldozatvédelem hatékonyabb működése érdekében.

Az önkormányzat a szerződésben foglaltak szerint mind a NANE, mind pedig a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett kívánja támogatni a helyi áldozatsegítés ügyét.

Ennek részeként már februárban ingyenes jogsegély-szolgáltatás indul, amelynek keretében havonta egy alkalommal – váltott helyszínen – tudják fogadni az érdeklődőket.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás: Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Helyszín: A szolgáltatás váltott helyszínen lesz elérhető, egyik hónapban az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) Váradi utcai, másik hónapban a Víziorgona utcai telephelyén.

Az első alkalom

2023. február 23-án, csütörtökön a Váradi utcai telephelyen – 1035 Budapest, Váradi u. 9–11.

(Bejárat a Velence utca felől.)

A jelentkezőket és az érkezőket megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek 15:30 és 17:30 között.

Jelentkezés: Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Szeretettel várjuk Önöket a témában indított panelbeszélgetés-sorozatunk első részére február 21-én, kedden az Esernyősbe.

 

 

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Eseménydús lesz a 2024-es ÓBIÖK SPORTNAP!

Kedves Mindenki! 2022-ben 220 fő, 2023-ban 300 fő részvételével és együttműködésével valósult meg az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata Sportnap rendezvénye, az idén is nagyon sok sportoló

ÓBIÖK SPORTNAP

Az ÓBIÖK SPORTNAP Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében kerül megrendezésre az

Köszönjük, hogy ránk Hangolódtatok!

  Nemzetiségi hangszerbemutatóval, táncházzal és gálaműsorral ünnepeltük a „Hangolódj rá!” – ifjúsági zenei rendezvény 10. jubileumi évfordulóját az Óbudai Kulturális Központban. Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata által

Hangolódj ránk!

Tarts velünk, érezd jól Magad, és kapcsolódj ki! Hozd magaddal a barátokat, ismerősöket, családodat, legyetek  részesei a III. kerületi fiatalok által előadott páratlan zenei élménynek!

Hangolódj rá! Ifjúsági zenei rendezvény

Ismét lehet jelentkezni Óbuda-Békásmegyer fiatal tehetségeinek zenei rendezvényére Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) fiataljai által létrehozott hagyományteremtő programra a „Hangolódj rá!” ifjúsági zenei rendezvényre! Jelentkezési határidő:

Megszakítás