kupák

SIKERESEN LEZAJLOTT A III. ÓBIÖK SPORTNAP!

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében, 2024.05.31. pénteken megrendezésre került az ÓBIÖK SPORTNAP rendezvény.

A rendezvény közel 320 fő részvételével, együttműködésével valósult meg. A sportnapon köszöntő beszédet mondott dr. Kiss László polgármester úr, és Papp Gábor ifjúsági alpolgármester a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskola tanulója, és Máyer Bence a III. kerületi Torna és Vívó Egylet operatív igazgatója.

 

 

 

 

 

 

 

 A TVE öt pályáján izgulhattunk a foci-, röplabda- és kézilabda-bajnokság meccsein. A résztvevő csapatoknak és vendégeknek ezúton is szeretnénk megköszönni a játékot, a nevezést és a részvételt! 

Sport- és mozgásrajongó ifjakkal telt meg a III. kerületi Torna és Vívóegylet (TVE) pályája, az ÓBIÖK idei sportnapjára, ami immár a 3. ilyen találkozónk volt.  Büszkeség és öröm számunkra, hogy összesen 9 iskola csapata nevezett a foci-, röplabda- és kézilabda bajnokságokra, ami nem kevesebb, mint 220 versenyző diákot jelentett. „Mi nyerni jöttünk, ti meg veszíteni!” – ugratták egymást a rivális csapatok.

Lelkesedésből az első percektől nem volt hiány: a találkozó vidám hangulatát és lendületét Fábián Andrea fitneszedző és Szilágyi Adrienn kerekesszékes táncos (a fogyatékkal élőket segítő és foglalkoztató Roll Natural Egyesület vezetője) zenés bemelegítése kiválóan megalapozta.

A műsorvezetést pedig az ifjúsági önkormányzat egyik tagjának, Tomka Babucs Pannának az édesapja, Tomka Tivadar sportriporter, tréner és birkózó önkéntes felajánlásként vállalta.

A sportesemény népszerűségét és jó hírét már az is jelzi, hogy az idei ÓBIÖK sportnap ugyan „csak” a harmadik volt a sorban, egy XIII. kerületi iskola nyolcadikos diákjainak (Berzsenyi Dániel Gimnázium) annyira megtetszett a verseny lehetősége, hogy kérték a tanáraikat, hadd vegyenek részt a bajnokságon ők is. Így futballcsapatot szerveztek és be is neveztek, vagyis vendégként és egyetlen nyolcadikos csapatként álltak ki a III. kerületi középiskolások ellenfeleként.

A bajnokságra nevező iskolák:

  • Alternatív Közgazdasági Gimnázium
  • Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  • BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum
  • Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskola
  • Maimonidész Gimnázium
  • Óbudai Gimnázium
  • Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
  • Vendégcsapatként Berzsenyi Dániel Gimnázium (XIII. kerület)

A meccsek közötti szünetek is izgalmas elfoglaltságot ígértek: Sportágbörzénken – melyre a kerületi civil sportélet olyan képviselői készültek, mint a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub, a Fortissimo Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány, a Roll Natural Egyesület, az Indián Vízitúra, a Panoráma SE vagy a homoludens.hu Egyesület – ügyességi játékok és bemutatók szórakoztatták az érdeklődőket. Volt kerékpárszimulátor, evezőgép és célbadobás, sőt még gólyalábakra is fel lehetett pattanni. A felnőtteket és a fiatalabbakat is a távirányítós autó kötötte le. Érdemes volt végigmenni a játékokon, mert a megoldott feladatért pecsét, azok összegyűjtéséért pedig ajándék is járt.

 

Egy rendkívül jó hangulatú, pezsgő játékkal és energiával teli délelőttöt tölthettünk együtt a diákokkal. Támogatóink jóvoltából pedig valamennyi részvevőt és vendéget is fitt ajándékcsomaggal fogadhattunk. A kimerült diákok energiaraktárait a Bio TechUSA – cégcsoport ajándék tornazsákjában található megannyi müzli szelet és C-vitamin tölthette fel, az ajándék kulaccsal pedig a BGYH Zrt. kiváló Csillaghegyi ásványvizeiből meríthettek frissítőt.

 

 

 

Nagyjából 350 liter vizet ajánlottak fel a sportnapra, hozzá vízgépet és vízadagolót is, a szendvicsek mellé kapott, Family Heart glutén- és laktózmentes pék- és édesipari termékeinek köszönhetően pedig tényleg mindenki jóllakhatott – a megmaradt szendvicsek a lehető legjobb helyre jutottak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós Utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjának adományozták.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak a nagylelkű adományokat!

A résztvevők biztonságát az Óbuda-Békásmegyer Mentő Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete biztosította. A TVE pedig nem csak a helyszínt bocsátotta rendelkezésünkre, de az eseményt végig edzői, bírói segítséggel is támogatta. Önkéntesek is segítették a pályákon munkánkat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskolából és a BGSZC Varga István Közgazdasági Technikumból érkeztek.

A végig kiváló játékmenetet sajnos megszakította az eső. A játékhoz és mozgáshoz szokott diákok egy részének láthatóan ez nem okozott gondot – többen minden további nélkül rúgták tovább a bőrt és vidáman cigánykerekeztek – , ilyen körülmények között ugyanakkor mégsem játszhattuk le a várva várt döntőket. Egyedül a kézilabda játékosai vívtak barátságos mérkőzéseket a Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, BSC fiatal sportolóinak részvételével.

IDEI DOBOGÓSOK:

Röplabdabajnokság:

1. helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
2. helyezett: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
3. helyezett: Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

(Köszönjük a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumnak, hogy lehetővé tették tornatermükben a döntő mérkőzés lejátszását!)

Focibajnokságok:

2 győztes csapatott hirdetünk: Óbudai Gimnázium & Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
2. helyezett: MMSz Óbudai Technikum és Szakiskola
3. helyezett: Alternatív Közgazdasági Gimnázium II.

 

Az Esernyős Nonprofit Kft. által Halmai Róbert ügyvezető felajánlásával a dobogósok különdíjban is részesültek.

Minden résztvevőnek és közreműködőnek szeretnénk megköszönni, hogy jelenlétével, támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

(Fotók: Pozsonyi Roland)

Újrajátsszák a csapatok az ÓBIÖK Sportnap elmaradt döntőjét – Hamarosan találkozunk!

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

SIKERESEN LEZAJLOTT A III. ÓBIÖK SPORTNAP!

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében, 2024.05.31. pénteken megrendezésre került az ÓBIÖK SPORTNAP

Eseménydús lesz a 2024-es ÓBIÖK SPORTNAP!

Kedves Mindenki! 2022-ben 220 fő, 2023-ban 300 fő részvételével és együttműködésével valósult meg az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata Sportnap rendezvénye, az idén is nagyon sok sportoló

ÓBIÖK SPORTNAP

Az ÓBIÖK SPORTNAP Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében kerül megrendezésre az

Megszakítás