Közösségi szolgálat

Szeretnénk lehetőséget adni azoknak az önkéntes fiataloknak, közösségi szolgálatra, akik az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) rendezvényein szeretnének részt venni, tapasztalatot szerezni az intézményükből érkezve.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal, ha van az iskolának megállapodása, akkor az ÓBIÖK rendezvényeken való részvétel által, tudunk igazolni Közösségi Szolgálati órákat.

Az ifjúsági önkormányzat rendezvényeiről, programjairól itt tudtok tájékozódni:

https://ifjusag.obuda.hu/

https://www.instagram.com/obiok_official/

https://www.facebook.com/obiok.hu/

Az alábbi iskolákból tudunk fogadni közösségi szolgálatra diákokat:

  • Alternatív Közgazdasági Gimnázium
  • Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  • BMSZC Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum
  • Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum
  • Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
  • Óbudai Gimnázium
  • Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium

 

Az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat, amelyet az utolsó középiskolai évfolyam végéig kell teljesíteni.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/iskolai_kozossegi_szolgalat/gyik

Keresd az iskoládban a közösségi szolgálati koordinátort, ha segítségre van szükséged!

Keresd bátran az ifjúsági önkormányzatot is az aktuális program lehetőségekről, amelyekbe be tudsz kapcsolódni!

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) elérhetőségei

Honlap: https://ifjusag.obuda.hu/

Közösségi oldalak:

https://www.facebook.com/obiok.hu

https://www.instagram.com/obiok_official/

Email:

obiok.hivatalos@gmail.com

obiok@obuda.hu

Közösségi Szolgálati lehetőségek civil szervezeteknél a 3. kerületben:

homoludens.hu Egyesület

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT:

„A homoludens.hu Egyesület 2013 óta fogad közösségi szolgálatos diákokat, 2022 végére már több mint 400-an vettek részt rendezvényeinken. Az 50 órás kötelező közösségi szolgálat keretében Téged is örömmel látunk a homoludens.hu Egyesületnél!
Amiben a közreműködésedet kérjük: társasjátékok bemutatása gyerekeknek, felnőtteknek különböző rendezvényeken.

Miért jó ez neked?
– Sok-sok érdekes játékot tanulsz meg, ami nagyon menő.
– Egy remek csapathoz tartozol, ahol mindenki segíti a másikat, pozitívan áll a dolgokhoz.
– Nagyon jó érzés segíteni másoknak játékot tanítani – a gyerekek és a felnőttek is nagyon hálásak ezért. Kreativitásuk, készségeik fejlődnek és ezt Neked köszönhetik!

Miért jó ez nekünk?

– Még több rendezvényt tudunk tartani, még több emberrel tudjuk megismertetni a játék, játszás örömét.
– Új ötleteid megújítják a foglalkozásainkat.

További információk a közösségi szolgálatról honlapunkon:

http://homoludens.hu/node/32793

 

Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Iskolai közösségi szolgálatos diákokat szeretnénk fogadni klubok és szabadidős programok megvalósításához. Látássérültek kísérésében kérünk segítséget a harmadik kerületben, vagy kissé távolabb, délutáni órákban, esetleg hétvégén.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2004 óta segíti a régióban élő látássérült embereket. Az egyesület többféle szolgáltatást kínál az érintetteknek mindennapi életük megkönnyítésére. Segítséget kérhetnek a közlekedésben történő kísérésben, szállításban és különféle ügyintézéseknél. Lehetőség van a Braille-oktatásban való részvételre is.  Az egyesület központi telefonszáma: 06-1-384-5541, weboldala: www.vgyke.com.

A VGYKE az elmúlt nyolc évben Budapest 13 kerületében hozott létre látássérült közösségi klubot, amely 2015 óta a III. kerületben is aktívan működik. Havonta tartanak klubnapokat a Békásmegyeri Közösségi Házban. Minden alkalommal különböző előadásokkal, változó témakörben várják a látássérülteket és kísérőiket. Közös programokat is terveznek: együtt mennek színházba, múzeumokba, más alkalmakkal egy-egy nevezetes helyszínt választanak a szabadidő tartalmas eltöltésére. Az évek során így kovácsolódott össze egy lelkes csapat.

A látássérültek közösségéhez bárki csatlakozhat! Az érdeklődőknek részletes tájékoztatást ad Vasné Pintér Teréz klubvezető a 06-70-377-3265-ös telefonszámon vagy az obuda.szervezo@vgyke.com e-mail-címen.

 

 

Panoráma SE

A Panoráma SE Egyesület II. kerületi székhelyű, de a III. kerületben tevékenykedik. A fő területük a sport, ezen belül is a röplabda és strandröplabda. Mintegy 160 gyereknek és 40 felnőttnek tartanak heti rendszerességgel edzéseket a III. kerületben.

Az egyesületünkhöz a következő feladatokkal tudnak jönni fiatalok:
– mérkőzéseken jegyzőkönyvvezetés, számolás
– nyári edzőtáborokban segítés
– strandröplabda pálya karbantartás
– adminisztratív munkák

Érdeklődni: Rédey Luca Röplabda szakosztály vezető +36 20 431 6768, e-mail: kutak82@yahoo.it

MiVilágunk Alapítvány

A MiVilágunk Alapítvány azért jött létre, hogy az elmúlt húsz évben részt vegyenek az autizmussal élő gyermekek ellátásában és családjaik segítésében. Fontos számukra, hogy a hozzánk forduló családokat szakszerű tanácsokkal segítsék a harmonikus életvezetés kialakításában, ezért számukra rendszeresen szülői értekezleteket, szülőklubot és képzéseket szerveznek. Ezeken az eseményeken meghívott szakemberek nyújtanak tájékoztatást, és adnak gyakorlati tanácsokat a családokban felmerülő problémák megoldására. Tevékenységük kiterjed arra is, hogy kapcsolatba lépjenek a hozzájuk járó, autizmussal élő gyermekeket ellátó közoktatási intézményekkel, és a pedagógus kollégák kérésére konzultálnak a gyermek fejlesztésének lehetőségeiről.

A MiVilágunk Alapítványban hárman dolgoznak, a hozzájuk járó gyerekek hetente egyszer jönnek egyéni vagy kiscsoportos fejlesztésre (egy-két órára). Évente kb. 50 gyermeket és családjukat segítik ebben a formában. A foglalkozásokba tudnának diákokat bevonni pedagógusok felügyelete mellett. Feladatuk lenne a kicsikkel játszhatni, a szociális készségeket fejlesztő foglalkozásokon mintaadóként, kortárs segítőként (a nagyobbaknál) részt vehetnek. Tudnának segíteni a fejlesztőknek, a játékok szétszedésében, az órák előkészítésében is.
Érdeklődni: mivilagunkalapitvany@freemail.hu

A Jövőbarát Egyesület Kaszásdűlő közepén vár minden fiatalt hétköznap délutáni és hétvégi, elsősorban szabadidős programjaira, a KRÉM-be. A HÉV megállótól 2 percre találjátok a klubot, ahol pingpong, hulahopp, társas, kézműves, beszélgetés, zene, nasi, tábor és még számtalan program vár, és igyekeznek mindent a ti kedvetek szerint alakítani.   Iskolai közösségi szolgálatot is teljesíthettek nálunk, nyáron pedig néhányan a Szigetre is ki tudtok menni velük! A facebook oldalunkon találjátok az aktuális nyitvatartásukat és programjaikat.

Honlap: https://jovobarat.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/jovobarategyesulet/

 

 

Megszakítás