online-education-3412473_1280

Szakmai gyakorlat tapasztalatok

Tószegi Dániel vagyok, harmadéves politikatudományok szakos  hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen,  2024. szeptemberében, illetve október elején  végeztem szakmai gyakorlatomat Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztályán (FICNO). Azért választottam ezt a területet, hogy átláthatóbb képet kapjak az önkormányzat, azon belül is a hivatal működéséről.

A FICNO mint ahogy a neve is megmutatja egy elég sokszínű szervezeti egységről beszélhetünk. Ebből kifolyólag egyáltalán nem csak a száraz papírmunka feladatok jutottak számomra (bár abból is akadt). Kifejezetten inkább a kutatói, akár kreatív, de mindenképpen gondolkodós feladatokat kaptam, mint jó ötletek keresése, amiket a kerületben lehet megvalósítani vagy pályázaton való induláshoz egy program kitalálása. Feladataim nagy része a fenntarthatósághoz kapcsolódott, legfőképpen mert a helyi fenntarthatósági stratégia megújítása ezen időszak kulcscélja volt.

Azonban nemcsak a feladatoknak volt helye. Többször is kaptam valamilyen oktatást, például a Canva használatát, vagy egy interjú előkészítésének módját mutatták be nekem az osztály dolgozói. Ezen kívül részt vehettem nemzetiségi önkormányzati üléseken, illetve 2 külső helyszínes eseményen: az egyik a helyben született Civil Üzleti Iskola egyik alkalma volt, a másik pedig egy ifjúságnak, ifjúságról szóló konferencia volt.

Ami a legfontosabb szerintem az az a közeg, ami engem fogadott. Egy nagyon összetartó és profi csapat dolgozik az osztályon, mindenki nagyon segítőkész, kedves és türelmes volt, még akkor is, amikor harmadszorra kellett megmutatni, hogyan kell szkennelni. Nemcsak szakmailag, de emberileg is sokat tanultam tőlük. Innen is köszönöm nekik!

Összességében én azt tudom mondani, hogyha van akinek felkelti az érdeklődését a fenti területek bármelyike, az próbáljon eljönni ide, itt ugyanis nemcsak plusz tudást kap, hanem egy életre szóló élményt is.

Bejegyzést készítette: Tószegi Dániel (politikatudományok szakos  hallgató, Budapesti Corvinus Egyetem)

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Szakmai gyakorlat tapasztalatok

Tószegi Dániel vagyok, harmadéves politikatudományok szakos  hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen,  2024. szeptemberében, illetve október elején  végeztem szakmai gyakorlatomat Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri

“Együtt egyenlően” foglalkozássorozat

Kedves Fiatalok! Az önkormányzat támogatásával a Nane és Patent Egyesület aktivistái foglalkozássorozatot tartanak az egyenlő párkapcsolatokról. Szeretettel várják a 13 év feletti fiatalokat a Nane

„Nem vagy egyedül” Meetup

Szeretettel vár a Kamasztér Alapítvány „Nem vagy egyedül” című Meetup-jára, amelynek célja, hogy támogassák a fiatalok mentális egészségét és közösséget építsenek. Dátum: 2024. Szeptember 21,

Megszakítás