sportnap_20230526_max_32

Sikeresen lezajlott a II. ÓBIÖK Sportnap!

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében, 2023.05.26. pénteken megrendezésre került az ÓBIÖK SPORTNAP rendezvény.

https://obuda.hu/obuda-ujsag/obuda-ujsag-2023-evfolyam-12-szam/

A rendezvény 300 fő részvételével, együttműködésével valósult meg. A sportnapon köszöntő beszédet mondott dr. Kiss László polgármester úr, és Lengyel László Levente ifjúsági alpolgármester.

 

Köszönjük, hogy  a  sikeres és nagyon jó hangulatú rendezvényünket megtisztelték jelenlétükkel : Juhász Andrea osztályvezető (Budapest Főváros Kormányhivatala III. kerületi Hivatala Hatósági Osztály 2.), Burján Ferenc alpolgármester úr, Zábó Attila (Civil, Nemzetiségi és Kulturális Bizottság elnöke).

 

 

Idén a kezdőrúgás elmaradt, helyette egy közös zenés bemelegítőt tartott a résztvevőknek Sárai Rita, aki a magyar kerekesszékes válogatott tagja, és aki nem mellesleg hazánk első és egyetlen kerekesszékes zumba oktatója is. A kiváló sportoló „élőkönyvtárként” is funkcionált a rendezvény ideje alatt, „ki lehetett kölcsönözni”, beszélgetni, ismerkedni lehetett vele. Az esemény nem titkolt célja a közös sportolás örömén túl az is, hogy részt vállaljon a kerületben a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szemléletformálásban is.

Óbuda újság 2023. évfolyam 11. szám

 

A sportnap moderátora Rácz Dávid Zsolt volt, aki a Komlósi Oktatási Stúdió diákja, riporter újságíró szakon folytatja tanulmányait, lelkesedése, felkészültsége is segítette a résztvevők informálását, tájékoztatását.

Az eseményen a zeneszolgáltatást Gézczy Barnabás az Óbudai Egyetem hallgatója (ÓBIÖK tag) biztosította.

A BioTechUSA támogatása által, sikerült egy környezettudatos rendezvényt szervezni fenntartható megoldásokkal, a részvevők számára ajándékként adható kulacsok remek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a sport rendezvényen kevesebb hulladék keletkezzen, biztosítva lenne a rendszeres folyadékbevitel a fiatalok számára. Az adomány tornazsákjaikba került fogyasztási cikkek által az egészségtudatos táplálkozás alternatív lehetőségének megismerésére adtak lehetőséget a sportoló fiatalok számára a müzli szeletek, gyümölcsszeletek, multivitamin pezsgőtabletták.

A BioTechUSA Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatának sportnapját támogatta 

Az esemény helyszínét Domokos Bálint a III. kerületi Torna és Vívó Egylet ügyvezetője biztosította számunkra, a folyamatos egyeztetéseket, pályabejárásokat, a focilabda bajnokságok játékvezetését pedig munkatársai segítették szakmai munkájukkal.

Az idei bajnokságokra 9 középiskolából összesen 220 fő diák érkezett, hogy csapatukkal közösen induljanak a dobogó legmagasabb fokáért.

A mérkőzések a foci- és a röplabdabajnokság mellett idén először,  kézilabda-bajnokságot is hirdettek a szervezők, de sajnos egy iskolából érkezett csak nevezés.

A bemutató kézilabda bajnokság mentőötlete Lakatos Zoltánnak (BSC elnöke) köszönhető, aki Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium diákjai és a BSC sportolói számára a játékvezetést is biztosította a bajnokságon, Bízunk benne, hogy a jó hangulatú mérkőzés, értéket teremtett, segíti a kézilabda sport népszerűsítését a 3. kerületben és a következő rendezvényen már több középiskolából is érkezik nevezés a kézilabda bajnokságra.

A bajnokságokon résztvevő iskolák:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum, Kerék Általános Iskola és Gimnázium, MMSz Óbudai Technikum és Szakiskola, Óbudai Árpád Gimnázium, Óbudai Gimnázium, Óbudai Kőrösi Gimnázium, Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

IDEI DOBOGÓSOK:

Röplabdabajnokság:

1. helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
2. helyezett: Óbudai Gimnázium
3. helyezett: Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Focibajnokságok:

1. helyezett: Óbudai Gimnázium
2. helyezett: BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum A csapat
3. helyezett: BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum B csapat

Az Esernyős Nonprofit Kft. által Halmai Róbert ügyvezető felajánlásával a dobogósok különdíjban is részesültek.

 

 

Köszönjük a focilabda bajnokságok játékvezetőinek a szakmai munkájukat Máyer Bence, Czerman Ferenc, Vései Martin, Juhász Sas, Smeló István.A röplabdabajnokság játékvezetőinek: Mező Csaba, Rédey Luca, Macher Nikolett.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában fantasztikus együttműködések születtek, amelyek színesítették a Sportág Börze programjait. A III. kerületi középiskolás diákok több sportágat is kipróbálhattak, egy helyen és időben, egyénileg vagy akár csapatban is.

A Panoráma SE-Röplabda Szakosztály edzői által az ülőröplabdát ismerhették meg a résztvevők, és a röplabdabajnokságokon is profi játékvezetésüknek köszönhetően nagyon flottul zajlottak a mérkőzések.

A Magyar Karbirkózó Egyesület jóvoltából a szkanderen (karbirkózáson) mérhették össze erejüket a fiatalok.

A homoludens.hu Egyesület különleges szabadtéri játékokat hozott: óriás Speed Cups két személyes gyorsasági játékot, Angry Birds dobójátékot, zsákdobáló, zsák átadó ügyességi játékokat, Mölkky dobójátékot.

A Jövőbarát Egyesület által a sport hullahoppot lehetett kipróbálni, továbbá készségfejlesztő és ügyességi játékokat.

Az ÓBIÖK Sportnap egészségügyi biztosítását az #Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Regionális Mentőszervezet Csillaghegyi Mentőállomás munkatársai biztosították.

A rendezvényen az önkéntes fiatalok az alábbi intézményekből érkeztek és segítették a rendezvény lebonyolítását:

BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum
MMSz Óbudai Technikum és Szakiskola
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

 

Minden résztvevőnek és közreműködőnek szeretnénk megköszönni, hogy jelenlétével, támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

https://www.facebook.com/obiok.hu/

https://www.instagram.com/obiok_official/

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Sikeresen lezajlott a II. ÓBIÖK Sportnap!

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében, 2023.05.26. pénteken megrendezésre került az ÓBIÖK SPORTNAP

Támogató együttműködések az ÓBIÖK Sportnap rendezvényen

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály  (FICNO) szervezésében megvalósult ÓBIÖK Sportnap rendezvényén  2023.május 26-án, a 

SPORTÁGBÖRZE

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében az idén is megrendezésre kerülő SPORTNAP rendezvényre

Megszakítás