health-369782_1280

SPORTÁGBÖRZE

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében az idén is megrendezésre kerülő SPORTNAP rendezvényre várunk minden kerületi középiskolás diákot a SPORTÁGBÖRZE pályára!
Szeretnél sportolni, de még nem tudod milyen mozgásformát válassz?
Szeretnél megismerni több lehetőséget a mozgásra, vagy csak szeretnéd kipróbálni magad egy ügyességi játékban?
Várunk minden 3. kerületi középiskolás diákot, biztatunk benneteket, legyetek bátrak és próbáljatok ki több sportágat is, egy helyen és időben, egyénileg vagy akár  csapatban is!
A pályán segítségetekre lesznek a különböző sportágak képviselői és önkéntes segítők is!
A rendezvény időpontja: 2023.05.26. péntek. 9-14 óra.
Esőnap esetén új időpont: 2023.06.02. péntek. 9-14 óra.
Helyszíne: TVE Pálya, 1037 Budapest, Kalap utca 1-3. Sportágbörze az 1-es pályán!
ÜLŐRÖPLABDA
Az ülőröplabda a röplabda egy változata.  A  röplabda és az ülőröplabda szabályai nagymértékben megegyeznek.
  • A játék terület az ülőröplabdában 10×6 méter.
  • Hálómagasság az ülőröplabdában a nőknél  1,05 m,  a férfiaknál 1,15 m.
  • A talajérintés megszakítása az ülőröplabdában a labdaérintés pillanatában a törzs egy részének (pl.: fenék) érintkeznie kell a talajjal.
  • A röplabdában a nyitás sáncolása tilos, de az ülőröplabdában ez engedélyezett.
Az ülőröplabda a röplabda egy változata mozgássérültek számára is,  közösen játszható sportág,  amely során össze mérhetik ügyességüket a játékosok!
A Panoráma SE-Röplabda Szakosztály edzői várnak benneteket!
Csatlakozz az eseményhez és ne maradj le semmiről!
SZKANDERBAJNOKSÁG
A „szkander” annyit jelent „karbirkózás”. A birkózás egyik nagyon régi formája!
A küzdelem az erre a célra kialakított szabvány méretű álló, és mozgáskorlátozottak számára ülő típusú szkander asztalon történik.
Az álló kivitelű szkander asztalnál a könyök a könyökpárnán helyezkedik el, a szabadon lévő kezünkkel a kapaszkodót fogjuk, az ellenfél kezét úgynevezett madárfogással fogjuk, azaz „ráfogunk”, de a „bütyöknek” tehát a hüvelyk új újpercének beállításkor ki kell látszani.
Az indítás pillanatáig a küzdelemben részt vevő csukló egyenes, a vállak az asztal hosszabbik oldalaival párhuzamosak, a váll és a beállított kéz távolsága a „bíró tenyerének” nagyságával egyező. A küzdelem során a könyököt a könyökpárnáról nem lehet felemelni, a kapaszkodót nem lehet elengedni, az egyik lábnak mindig a talajon kell maradni, vállaknak nem szabad az asztal síkja alá kerülni, ettől a pillanattól lehet csuklózni, vagy bármilyen technikai megoldást alkalmazni a győzelem érdekében, a fent leírt szabályok betartásával! A küzdelem során a váll nem érintkezhet a kézfejjel!A küzdelem addig tart, amíg a kéz az érintőpárnát, vagy annak a síkját el nem éri!
A Magyar Karbirkózó Egyesület edzői várnak benneteket!
Csatlakozz az eseményhez és ne maradj le semmiről!

Magyar Karbirkózó Egyesület

(haarmwrestling.com)

Az első magyar szkander csapat, amely az IFA által szervezett versenyeken vesz részt.

2020-ban alakult az Egyesület, Szász György vezetésével, aki egyesület elnöke és vezetője, háromszoros Világbajnok, hétszeres Európabajnok, többszörös magyar bajnok.

Főbb céljuk a legtöbb nemzetközi szkanderversenyen való sikeres részvétel, beleértve az Európa-,és Világbajnokságokat is. Emellett hazai szinten is szeretnék minél több emberrel megismertetni sportágunkat.

Szeretettel várnak minden szkander iránt érdeklődőt!

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Hangolódj ránk!

Tarts velünk, érezd jól Magad, és kapcsolódj ki! Hozd magaddal a barátokat, ismerősöket, családodat, legyetek  részesei a III. kerületi fiatalok által előadott páratlan zenei élménynek!

Hangolódj rá! Ifjúsági zenei rendezvény

Ismét lehet jelentkezni Óbuda-Békásmegyer fiatal tehetségeinek zenei rendezvényére Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) fiataljai által létrehozott hagyományteremtő programra a „Hangolódj rá!” ifjúsági zenei rendezvényre! Jelentkezési határidő:

ÓBIÖK Adománygyűjtő rendezvény

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) tagjai a 14-25 év közötti, 3. kerületben élő vagy a 3. kerületben tanuló fiatalok, akik az idei évben is csatlakozva az

Megszakítás