volunteer-4937540_1280

A kerület védőangyalai – mit csinál a Vöröskereszt?

Sokan hallottuk már azt a nevet, hogy „Vöröskereszt”, de mit is csinálnak valójában? Hogyan segítik a III. kerületi lakosokat?

A Vöröskereszt alapvető három célja a katasztrófavédelem, az egészség és biztonság és a szociális segítségnyújtás. Ezek jelentik a működésük alappillérjeit.

Katasztrófavédelem: A Vöröskereszt tagjai folyamatosan képzéseket kapnak, hogy a legnaprakészebb legyenek, ha probléma üti fel a fejét. A 2022. évben kitört Ukrajnai háború menekülthullámát először a pályaudvarokon várták segítséggel, majd a BOK központi melegedőhelyeken látták el a rászorulókat.

Egészség és biztonság: Mivel a lakosság egészsége a legfontosabb, a Vöröskereszt ebben is nagyon sok segítséget nyújt. 2021-ben az általuk szervezett Egészségnapon megannyi fontos programmal várták a látogatókat. Tartottak egészségügyi szűréseket (vércukorszint-mérés, BMI számítás, látásvizsgálatok, táplálkozási és életmód tanácsok), a kicsiknek arcfestés és kreatív programok jelentették a szórakozást, és a bátor jelentkezők azt is kipróbálhatták egy speciális szemüveggel, milyen az, ha az ember alkohol- és droghatás alatt van. A nap végén a résztvevők között ajándékcsomagokat osztottak ki, amelyek Vöröskeresztes ajándékokat, vitaminokat és a kisebbeknek játékot tartalmazott. A III. kerület lakosságának 80%-a vett részt a programokon. Továbbá a Vöröskereszt sok véradást is szervez, amely életeket ment.

https://www.veradas.hu/

 

Szociális segítségnyújtás: Az egyik legfontosabb tevékenysége a Vöröskeresztnek a szociális segítségnyújtás. Sok a rászoruló, így a munka is egyaránt. Ám a Vöröskereszt aktívan segítik a kerület nehezebb helyzetben levő lakosait. 2022 tavaszától már a Lidl-el együttműködve élelmiszer mentésbe is kezdtek, amely által heti egyszer pékárut juttatnak nyugdíjas házak lakóihoz. Emellett az adománygyűjtések alatt már a fenntarthatóságra is gondolnak, és kevesebb csomagolással járó adományt kapnak a rászorulók, így óvva a Földet is. Szokásosan Mikulásünnepséget is szerveznek a szegényebb gyermekek és családjaik számára, amelyet a kicsik igazán szeretnek. Továbbá minden hónap második hetében Szociális vásárt is szerveznek.

Sokat köszönhetünk a Vöröskeresztnek, akik minden nehézség ellenére kitartanak a rászorulók védelme és segítése mellett.

Örülünk, hogy a III. kerület is részese a segítségüknek. Munkájukat köszönjük és támogatjuk!

Bejegyzést készítette: Tóth Lilit Éva

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

SIKERESEN LEZAJLOTT A III. ÓBIÖK SPORTNAP!

Az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében, 2024.05.31. pénteken megrendezésre került az ÓBIÖK SPORTNAP

Eseménydús lesz a 2024-es ÓBIÖK SPORTNAP!

Kedves Mindenki! 2022-ben 220 fő, 2023-ban 300 fő részvételével és együttműködésével valósult meg az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata Sportnap rendezvénye, az idén is nagyon sok sportoló

ÓBIÖK SPORTNAP

Az ÓBIÖK SPORTNAP Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében kerül megrendezésre az

Megszakítás