gnomes-3874520_1280

ÓBIÖK Adománygyűjtő rendezvény

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) tagjai a 14-25 év közötti, 3. kerületben élő vagy a 3. kerületben tanuló fiatalok, akik az idei évben is csatlakozva az Advent Óbudán rendezvényhez az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány számára szerveznek adománygyűjtést.

A fiatalok számára egy önkéntes vállalás ennek szervezése és lebonyolítása, részesei lehetnek, hogy mások támogatásának segítése nagy érték, hiszen visszacsatolást kapnak arról, hogy milyen eredménye lett az adománygyűjtésüknek.

Az ÓBIÖK adománygyűjtő eseménye, 2023.december 9. szombaton 10-14:00 óráig a Fő téren elhelyezett standnál lesz elérhető, ahol minden adományozót szeretettel és meleg teával várnak!

 

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvánnyal egyeztetve az élelmiszer adományok listája, amelyeket a leghatékonyabban tudnak tárolni és felhasználni:

  • liszt,

  • cukor,

  • olaj,

  • tészta,

  • tartós tej,

  • vegetáriánus konzervek (pl.: borsó, bab, kukorica),

  • keksz, édesség, csokoládé,

  • Karácsonyra való tekintettel szaloncukor.

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány 1999 óta működik, hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkozik országszerte. Céljuk, hogy a szegénységben élő, mindennapi étkezésükről önerőből gondoskodni nem tudó rászorulók, valamint természeti katasztrófák áldozatai számára megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet biztosítsanak, és ezzel segítsék hátrányaik csökkentését, illetve azok további növekedésének elkerülését. A III. kerületében, Óbudán 2011 óta folyik ételosztó tevékenységük, segítve ezzel a kerületi lakosok mindennapjait. Naponta átlagosan 300-350 adag ételt osztanak ki és a meleg étel mellé lehetőség szerint a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az élelmiszermentési programból adományba kapott pékárut, zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszereket is kiosztanak. A napi ételosztás mellett évi rendszerességgel tartanak a kerületben kiemelt csomagosztást is, így is próbálva hozzájárulni a hozzájuk érkezők ételszükségletéhez.

Köszönjük együttműködő segítségüket, felajánlásaikat, és Boldog ünnepeket kívánunk!

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Hangolódj ránk!

Tarts velünk, érezd jól Magad, és kapcsolódj ki! Hozd magaddal a barátokat, ismerősöket, családodat, legyetek  részesei a III. kerületi fiatalok által előadott páratlan zenei élménynek!

Hangolódj rá! Ifjúsági zenei rendezvény

Ismét lehet jelentkezni Óbuda-Békásmegyer fiatal tehetségeinek zenei rendezvényére Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) fiataljai által létrehozott hagyományteremtő programra a „Hangolódj rá!” ifjúsági zenei rendezvényre! Jelentkezési határidő:

ÓBIÖK Adománygyűjtő rendezvény

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) tagjai a 14-25 év közötti, 3. kerületben élő vagy a 3. kerületben tanuló fiatalok, akik az idei évben is csatlakozva az

Megszakítás