IMG_20231220_144355570

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) adománygyűjtő rendezvénye 2023

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK), az Óbuda Advent rendezvényhez kapcsolódóan 2023. december 09-én, szombaton, adománygyűjtés szervezett az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány számára.

Az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) 2014-ben alakult, elsődlegesen azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a kerületben élő fiatalok számára a közösségi szerepvállalás és az ifjúsági kezdeményezések helyi szintű érvényesítésére. Minden évben lehetőséget kapnak a 14-25 év közötti III. kerületben élő vagy a 3. kerületben tanuló fiatalok, hogy csatlakozzanak az ifjúsági önkormányzathoz iskolai vagy kerületi képviselőként. A választást követően az ÓBIÖK új tagjainak ez volt az első közös rendezvényszervezése, az iskolai tanulmányaik és a munkájuk mellett önkéntesen szervezték az eseményt, igazi csapatmunka volt a részükről.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogató együttműködésük által segítették a fiatalok munkáját!

  • Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány irodavezetője, Lombeczki Viktor segített a fiataloknak megismerni az alapítvány működését, tevékenységüket és egyeztettek arról, milyen adományokra van szükség, és a rendezvényt követően  személyesen vette át az összegyűjtött adományokat.

  • 2023. december 7-én a Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum karitatív felajánlásával, a fiatalok az intézmény tankonyhájában, mézeskalács süteményt készítettek a rendezvényre készülve és megcsodálhatták az iskola diákjai által készített mézeskalácsfalut.

 

 

 

  • Az Esernyős kávézó által biztosított termoszban a rendezvény helyszínén meleg teával tudták fogadni a fiatalok az adományozókat.

 

  • Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal Rendezvényszervezési Osztálya segítette a fiatalokat az Advent Óbudán rendezvényhez kapcsolódóan a stand kialakításában.

A fiatalok számára egy önkéntes vállalás volt a rendezvény szervezése és lebonyolítása, amely által részesei lehettek, hogy mások támogatásának segítése nagy érték, hiszen visszacsatolást kaphattak arról, hogy milyen eredménye lett az adománygyűjtésüknek.

Köszönjük az adományozóknak, hogy adományaikkal támogatták az ifjúsági önkormányzat kezdeményezését, és ezáltal a Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkáját. Értékes például szolgál a fiatalok számára, hisz az összefogás és társadalmi szerepvállalás jelentőségét szimbolizálja.

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány 1999 óta működik, hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkozik országszerte. Céljuk, hogy a szegénységben élő, mindennapi étkezésükről önerőből gondoskodni nem tudó rászorulók, valamint természeti katasztrófák áldozatai számára megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet biztosítsanak, és ezzel segítsék hátrányaik csökkentését, illetve azok további növekedésének elkerülését. A III. kerületében, Óbudán 2011 óta folyik ételosztó tevékenységük, segítve ezzel a kerületi lakosok mindennapjait. Naponta átlagosan 300-350 adag ételt osztanak ki és a meleg étel mellé lehetőség szerint a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az élelmiszermentési programból adományba kapott pékárut, zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszereket is kiosztanak. A napi ételosztás mellett évi rendszerességgel tartanak a kerületben kiemelt csomagosztást.

Jelenleg két helyen a Víziorgona u. 7. szám, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelye előtt és a Benedek Elek u. 1-3. szám, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ székhelyén szolgálják ki hétköznapokon vendégeiket.

Az elérhetőségeik a következők:

Cím: 1039 Budapest, Lehel utca 15.

Telefon: +36-30-678-3217 (Lombeczki Viktor, irodavezető)

E-mail: info@karitativ.hu

Honlap: https://karitativ.hu/

 

 

 

OSZD MEG HA TETSZETT!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Eseménydús lesz a 2024-es ÓBIÖK SPORTNAP!

Kedves Mindenki! 2022-ben 220 fő, 2023-ban 300 fő részvételével és együttműködésével valósult meg az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata Sportnap rendezvénye, az idén is nagyon sok sportoló

ÓBIÖK SPORTNAP

Az ÓBIÖK SPORTNAP Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) szervezésében kerül megrendezésre az

Köszönjük, hogy ránk Hangolódtatok!

  Nemzetiségi hangszerbemutatóval, táncházzal és gálaműsorral ünnepeltük a „Hangolódj rá!” – ifjúsági zenei rendezvény 10. jubileumi évfordulóját az Óbudai Kulturális Központban. Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata által

Hangolódj ránk!

Tarts velünk, érezd jól Magad, és kapcsolódj ki! Hozd magaddal a barátokat, ismerősöket, családodat, legyetek  részesei a III. kerületi fiatalok által előadott páratlan zenei élménynek!

Hangolódj rá! Ifjúsági zenei rendezvény

Ismét lehet jelentkezni Óbuda-Békásmegyer fiatal tehetségeinek zenei rendezvényére Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) fiataljai által létrehozott hagyományteremtő programra a „Hangolódj rá!” ifjúsági zenei rendezvényre! Jelentkezési határidő:

Megszakítás